Årets första bok

img_1161Årets första bok blev en till bokklubben, vi hade träff måndagen den 4 januari. Jag hade en härlig nyårshelg med mycket aktivitet men söndagen hade jag vikt för att läsa boken. Jag var förväntansfull och såg verkligen fram emot en stund i soffan med lite kaffe och en god bok. Anna Gavalda, Hjärtat i vår vänskap, är en bok som jag missade att avbeställa så det var guld värt att vi valde den till vår bokklubb.

Boken handlar om de ensamma själarna, Billie och Franck som hittar varandra i skolan och förblir vänner livet ut. De lever under olika förutsättningar men finner en djup respekt för varandra. Vi får följa dem tillsammans men även under perioder då de lever åtskilda från varandra.

Det här är en bok som har en fin poäng i att man inte ska döma folks lycka och framgång utifrån hur det ser ut på ytan. Men förutom denna poäng är det enligt min mening en bedrövlig bok, tråkig, helt osammanhängande, ointressant och tråkigt nog dödade den all läsglädje hos mig. Det är sällan jag haft en så totalt intetsägande bok i min hand.

Vi var alla i bokklubben överrens om att detta var en överskattad bok som vi är oerhört förundrade över att det fått getts ut.

Anna Gavalda – Hjärtat i vår vänskap får betyg 1.

1 thought on “Årets första bok

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.