Årets nionde bok

Det kan inte sägas tillräckligt många gånger, bibliotek är ju helt underbart. Jag har verkligen kommit in i att beställa nya böcker i tid så jag ligger rätt bra till det i kön när en ny bok släpps. Senaste boken jag hämtade hem var Lucy Dillons nya, När livet börjar om.

I vanlig ordning när det kommer till Lucy Dillon utspelar sig boken i Longhampton. Denna gång står det gifta paret Libby och Jason i fokus. De lämnar livet i London för att ta över Jasons föräldrars gamla hotell. Livet och tillvaron är inte perfekt och gamla spöken rör till deras tillvaro. Som om de inte hade nog med bekymmer inträffar en olycka precis utanför hotellet och en ung kvinna kommer till skada. Hon förlorar minnet om vem hon är. När läkarna hittar en lapp med Libbys namn och adress i kvinnans ficka bestämmer Libby sig för att ta sig ann henne trots att hon inte vet varför kvinnan sökt upp henne.

Det är en charmig feelgood historia. Dock är detta en av de sämsta jag läst av Lucy Dillon. De olika delarna av boken känns spretiga och hänger inte riktigt ihop. En av de saker jag verkligen tycker om med Lycy Dillonas böcker är att de alla utspelar sig i Longhamton. Det är nya karaktärer varje gång med tidigare huvudkaraktärer gör små gästspel i de nyare böckerna. Alltid trevligt att för en kort stund störa ihop med en ”gammal” vän. När livet börjar om är en charmig berättelse men känns lite slätstruken och intetsägande. Det saknas en nivå för att jag ska bli riktigt betagen och fängslad.

Lucy Dillon – När livet börjar om får betyg 3.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.