Bok 11 för året

Som omväxling till alla fiktiva böcker är det ibland lite befriande med litteratur förankrad i verkligheten.

Under tsunamin klev en för mig okänd informatör fram och på ett lugnt och sakligt sätt informerade mig och många andra om förödelsen på andra sidan jorden. När jag såg att hennes bok, Nödrop, utkommit i pocket köpte jag den direkt. Jag var väldigt nyfiken på att läsa Lottie Knutsons egna ord om händelsen.

Hon berättar med egna ord om sin upplevelse av tsunamin och hur hon uppfattade att omgivningen agerade. Jag trodde att boken bara skulle beröra tsunamin men den innehåller så mycket mer. Lottie Knutson berör andra kriser och hur man på olika sätt kan förhålla sig till händelser som händer omkring en.

Det här är en riktigt bra bok, fick med mig många kloka och vettiga tankegångar. Boken är skriven på ett lugnt, sakligt och behagligt sätt. Det är kanske inte en bok som man bör sträckläsa men ha på sängbordet och läsa några kapitel då och då. Den väcker många känslor och jag uppskattade den väldigt mycket.

Kan bara rekommendera denna bok!

Lottie Knutson – NÖDROP när krisen kommer får betyg 4

1 tanke på “Bok 11 för året

  1. Jag läser mer och mer dokumentärer eller informativa böcker. Men en och annan deckare eller annan skönlitterär bok slinker emellan ibland förstås. Tror jag behöver litet omväxling.

    Lottie Knutssons bok har jag varken sett eller läst men lägger den på minnet. Kan tänka mig att läsa den. Tack för tipset!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.