Bok 20 för året

Jag är fortfarande inte övertygad om jag gillar ljudböcker eller inte. Han nu lyssnat på fem stycken. Det är ett utmärkt sällskap på mina promenader men jag får inte riktigt samma behållning som när jag läser. Dock kan jag konstatera att lättsamma feelgood böcker fungerar bra.

Den senaste jag lyssnade på var Anna Wibergs bok, Vaknätter och verklighetskaos i Vasastan. Boken handlar om ett gäng föräldralediga kvinnor som trots sina olikheter som människor finner varandra på en föräldragrupp. Som läsare får vi följa dem i deras oro för sina barn, livspussel men även glädje och vänskap. Är livet så glamoröst och fantasiskt som mamma som de fick beskrivit för sig innan de fick barn?

Då jag själv inte har några barn kan jag inte sätta mig in i den delen av boken men vänskapen, oron för livet och relationer är välbekant. Boken är charmig, underhållande och berörande. Jag skrattar många gånger, nickar igenkännande och njuter av boken. Det är en lättsam och enkel berättelse men med många bra och träffsäkra karaktärer.

Det här är en historia som gör sig utmärkt som ljudbok, ett riktigt bra sällskap på mina promenader. Boken var så pass bra och fängslade att jag gick lite extra omvägar bara för att få lyssna lite till 🙂 Om man ska läsa boken tror jag att den gör sig bäst på en avkopplande sommarsemester liggandes i en solstol med havet brusande i bakgrunden.

Anna Wiberg – Vaknätter och verklighetskaos i Vasastan får betyg 3

1 tanke på “Bok 20 för året

  1. Lagt till den i min bokhylla på Storytel. Efter tre mammaledigheter och två mammagrupper i just Vasastan ska det bli lite kul att lyssna på den här :).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.