Bok 25 för året

Den senaste bok vi läste i min bokklubb var Catrine Tollströms Experimentet. Boken beskrivs som en modern variant av Flugornas herre.

Det pågår en stor satsning på en helt ny realityshow. Inspelningen pågår på en öde paradisö. Åse Nordenskiöld får uppdraget att hålla i produktionen. När hon anländer till ön har de andra redan varit på plats under en tid. Tillvaron har inte blivit vad de önskat och omedelbart efter Åses ankomst börjar det hela gå åt skogen. Det sker hemskheter som ingen av dem kunnat föreställa sig.

Boken börjar bra och intressant men sakta men säkert tappar den. Blir utflippat, trist och tråkigt. Det som ska vara spännande blir mest platt och intetsägande. Karaktärerna och relationerna är inte speciellt livfullt beskrivna. Jag är besviken på att man får ge ut en sådan här bok. När sådant här ges ut är det lite för lätt att kalla sig författare och hantverket blir inte trovärdigt.

När en i bokklubben berättade att Tollström var utbildad beteendevetare föll hela min tillit till boken. Att vara beteendevetare och så dåligt skildra relationerna mellan människorna på ön är tråkigt.

Det här är platt, trist, tråkigt och inte alls bra. Vi hade ungefär samma upplevelse i bokklubben.

Catrine Tollström – Experimentet får betyg 2 (extremt svag sådan)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.