Bok 30 för året

Helg med en extra ledig dag, inget direkt planerat var gjort för att bearbeta högen av nylånade böcker på biblioteket. I lördagsmorse vaknade jag vid halv sju, pigg och utvilad. J snarkade gott bredvid mig i sängen. Var ingen mening med att ligga kvar även om det var okristligt tidigt att gå upp en ledig dag. Men jag förflyttade mig bara ut till vippstolen och balkongen. Det var en härlig morgon, lugnt och tyst ute, bara lite fågelkvitter. I sällskap med en kopp varmt rykande kaffe och Mari Jungstedts nya, Det andra ansiktet, inledde jag min lediga dag.

För trettonde gången återvänder jag till Gotland och förnyar min relation med Anders Knutas och hans kollegor. Det idylliska Gotland skakas av ett bestialiskt mord, den kände konstnäten Henrik Dahlman tittas torterad och fastkedjad i familjens sommarhus. Jakten på mördaren för utredningen till en sexklubb på fastlandet.

Boken rent för snabbläst och jag blir lite irriterad på det slöseri av papper det är med alla dessa halvsidor med text. Men bortsett från detta är det en trevlig och underhållande bok. Inga direkta överraskningar men hemtrevligt och välkänt på något sätt. Jag är underhållen för stunden men historien lämnar inget starkt intryck på mig.

Fullgott tidsfördriv en lördagsmorgon i vippstolen!

Mari Jungstedt – Det andra ansiktet får betyg 3

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.