Bok 33 för året

Då jag skulle vara borta en vecka och spendera en hel del tid själv på resa och på hotellrum hade jag även packat ner en riktig tegelsten i väskan i form av den fristående fortsättningen av Tre sekunder, Tre minuter av Roslund & Hellström.

Polisens infiltratör Piet Hoffman lyckades fly från Sverige och familjen har etablerat sig i Colombia. Men att lämna det liv han levt i Sverige är inte helt lätt och snart befinner han sig i samma situation igen, infiltratör men med den amerikanska polisen som arbetsgivare. Allt går dock inte som planerat och svensk polis sänds ut på främmande mark.

Jag gillar skarpt Roslund & Hellströms böcker. Tycker de har en vass penna när det kommer till att skildra det kriminella klimatet i vårt land. Tre minuter har inte riktigt samma skärpa och djup som tidigare böcker. Vanligtvis gillar jag tjocka böcker men denna är onödigt tjock för det känns som väldigt mycket utfyllnad som inte för historien framåt. Bra underhållning för stunden men jag känner mig inte övertygad om att detta är en bra bok. Helt okej men långt ifrån samma klass som jag vet att Roslund & Hellström kan prestera på.

Roslund & Hellström – Tre minuter får betyg 3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.