Bok 35 för året

Jag är lite säsongsbetonad i mina bokval. Sommarhalvåret tycker jag det är trevligt med lite lättsamma feel-good böcker. Såg att Denise Rudberg kommit ut med en ny chicklit. Om jag förstått det rätt är det första delen i en trilogi om tre vänner i Stockholm. Första boken heter STHLM QUEENS Disa. När jag såg att den var på väg ställde jag mig i kö på bibblan och i måndags hämtade jag hem den.

I STHLM QUEENS Disa får vi bekanta oss med de tre ungdomsvännerna, Disa, Simone och Mercedes och boken är vinklad utifrån Disas perspektiv. Disa har en ganska problematisk barndom i bagaget och försöker som ungvuxen att hanka sig fram mellan olika jobb. Hon har svårt att längre perioder hålla fokus varför hennes tillvaro är något turbulent. Hon börjar ett nytt arbete på en reklambyrå och samtidigt träffar hon den någon annorlunda Theo.

Det här är en lättsam och trevlig berättelse om livet, vänskap och kärlek. Jag gillar karaktärerna och är underhållen medan jag läser. Dock är boken rent för lättläst och varar inte många timmar. Känner att historien nog mer riktar sig till läsare i äldre tonåren eller unga vuxna. Men oavsett vd är det en helt klart läsvärd bok som fungerar utmärkt som sällskap under en förmiddag i hängmattan. Jag kommer helt klart att läsa fortsättningarna om de två andra vännerna. Då den inte varade så länge är jag glad att jag lånade den på biblioteket för den är inte värd sitt pris att köpa.

Denise Rudberg – STHLM QUEENS Disa får betyg 3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.