Bok 38 för året

I måndags var det ånyo dags för bokklubb på jobbet. Lika kul varje gång att prata om böckerna och våra uppfattningar. Vanligtvis har vi rätt spridda infallsvinklar men denna gång var vi rörande överrens, Svinen av Carl-Johan Vallgren, var en traditionell deckare med underhållning för stunden men lämnar inga bestående intryck.

Svinen är en fristående fortsättning på Skuggpojken och handlar om de gamla vännerna Jorma och Katz som lever på den mörka sidan om lagen. Jorma har för avsikt att lämna det kriminella livet men när möjligheten till en sista stöd kommer har han svårt att säga nej. De båda vännernas vägar korsas och i den undre världen vet man aldrig vem man kan lita på.

Det här är en välskriven bok som ger god underhållning för stunden. Den ligger helt rätt i tiden då den berör migranters utsatta situation i vårt samhälle. Jag hade inte läst första delen var lite rädd att jag skulle uppleva att det saknades bakgrundsinformation men så var inte fallet. Svinen fungerade utmärkt att läsa som fristående bok. Lättläst och förströelse men den fastar inte i minnet.

En fullgod deckare och fyller sin funktion som tidsfördriv

Carl-Johan Vallgren – Svinen får betyg 3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.