Bok 39 för året

I torsdags var jag jourledig, en perfekt början på semestern att inleda med en bonusledigdag. Då våren varit intensiv och jag är något uppe i varv vaknade jag tidigt men det gjorde inget för vetskapen om att jag kunde få ligga kvar i sängen är var en underbar känsla. Gick upp och bryggde kaffe som jag tog med till sängen och därefter en rykande färsk bok från biblioteket.

Jenny Rogneby är tillbaka för andra gången med sin speciella polis, Leona. En man försöker spränga sig själv utanför riksdagshuset men överlever mot alla odds. Han vägrar att prata med någon annan än Leona Hon är måttligt road över uppdraget för hon har andra och stora planer. Dock hittar hon ett sätt att kombinera sina olika agendor.

Böckerna om Leona är underhållande och har en ovanlig infallsvinkel på en polisdeckare. Jag är fängslad, underhållen och fascinerad till den grad att boken sträcklästes. Lämnade sängen först när jag läst sista raden. Jag gillar Leona för hon är verkligen inte lik någon annan jag läst om tidigare. Nytt och fräscht.

Jenny Rogneby – Leona Alla medel tillåtna får betyg 4

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.