178 (av 365+1): 236 Punktbelysning

 

img_8113När man är ledig är det lätt att blanda ihop dagarna och vi har redan upplevt massor på vår resa genom Europa. I kväll söndag har vi stoppat i Orleans’.

I går vaknade vi som sagt i Turnhout, Belgien. Det var en charmig och trevlig liten stad som vi hann uppleva på midsommarafton. Efter en bra hotellfrukost styrde vi kosan mot Gent, Belgien. Det var en färd på ca 10 mil. Vi gjorde Gent under några timmar. Även det en imponerande stad. Många fina byggnader, maffiga kyrkor och trevligt vimmel. Vi spatserade runt och insöp atmosfären. Intog en lätt lunch på en uteservering precis vid kanalen. På eftermiddagen avverkade vi ett antal mil till vår övernattning i Bethune, Frankrike. Bethune ligger ca 1,5 mil från Lens. Vi hade förbokat hotell här. När vi började planera vår resa till Frankrike insåg vi att om allt gick vägen så skulle Sverige kunna spela åttondelsfinal i Lens på midsommardagen…..men nu när det inte blev så stannade vi i vår lilla ort och tittade på matcherna på en uteservering istället. Bethune var även det en oerhört charmig liten ort. Vi rörde oss mest runt torget där vårt hotell och massa restauranger låg. På kvällen hade de en magisk Punktbelysning på en av de gamla byggnaderna. Fotot är taget från vårt hotellrum.

I dag körde vi till Orleans’ och har tillfullo utforskat staden. Börjar bli lite tjatigt men detta var också en söt och charmig stad. Men i jämförelse gillade vi Gent bäst så här långt.

3 thoughts on “178 (av 365+1): 236 Punktbelysning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.