Bok 40 för året

Semester och ledighet är för mig det samma som mycket tid att sjunka ner i böckernas förtrollade värld. Under min roadtrip genom frankrike blev det en del tid över att slappa med en bok då och då. Den första boken som jag läste var Jenny Colgan – Det lilla bageriet på strandpromenaden.

Det här är en söt och charmig bok som passar utmärkt på en sommarsemester. Pollys liv ändrad dramatiskt då hennes och sambos företag går i konkurs. Det visar sig att även förhållandet var lika svajigt så i ett svep förlorar hon både pojkvän, bostad och arbete. I brist på alternativ hyr hon ett rum ute i en liten fiskeby långt från sitt tidigare liv. Hennes stora glädje i livet är att baka bröd. När hon inser att byns bageri inte lever upp till hennes förväntningar på ett gott bröd kan hon inte annat än att göra än att starta en ny verksamhet.

Som sagt det här är en söt och förtjusande historia som fungerar utmärkt som förströelse under några timmar. Den är dock förutsägbar och inte speciellt nytänkande men det är trevliga karaktärer och fint beskrivna omgivningar. En bok som gör sig utmärkt som sällskap i en solstol.

Jenny Colgan – Det lilla bageriet på strandpromenaden får betyg 3.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.