Bok 42 för året

Jag är ständigt på jakt efter nya författare och karaktärer att bekanta mig med. Det är något visst med att läsa gamla trotjänare men samtidigt är det nya bekantskaper som piffar upp läsningen lite. Av en ren slump hittade jag en ny duo, Gustafson&Kant och deras första bok Singöspionen fick följa med på semestern i Frankrike.

Boken handlar om en kvinnlig kriminalinspektör över 60-års sträcket. Det är lite uppfriskande att läsa en bok om en äldre kvinna där kompetensen och erfarenheten står i centrum. Solbritt Andersson och hennes nyligen pensionerade make Rune har köpt sig ett sommarställe ute på Singö. De planerar en lång skön sommar med avkoppling och umgänge med ena barnbarnet. Men ett gammalt olöst mordfall fångar Solbritts intresse och hon har svårt att inte lägga näsan i blöt. Ledigheten tar en annan vändning än Rune tänkt sig.

Det här är en trevlig ny bekantskap som balanserar historia, relationer och spänning på ett bra sätt. Det är välskrivet, underhållande och ett bra tidsfördriv under några timmar vid poolen. Det är en ganska traditionell deckare som inte sticker ut nämnvärt men den funkar utmärkt som förströelse. Den är så pass fängslande att jag definitivt kommer att läsa fortsättningen, Mordbrännaren, som redan finns ute.

Gustafson&Kant – Singöspionen får betyg 3

1 thought on “Bok 42 för året

  1. 42 böcker redan i år, det var inte dåligt! Själv har jag läst 23-24 stycken, men det är väldigt bra för att vara jag, som haft ett så långt uppehåll av bokläsning när barnen varit små och ron för liten för att läsa. Jag är så glad att jag är tillbaka på spåret och läser böcker igen 🙂 Tack för boktipset, skall klicka vidare och se om du kanske har fler som kan skrivas upp på att-läsa-listan 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.