Bok 43 för året

Ibland när jag går in för att beställa böcker händer det att även en helt okänd bok klickas hem, lite på vinst och förlust. Senast när jag gjorde så blev det okända kortet, Eli Åhman Owetz – En sommar på luffen. Då den framstod som en lättsam bok tyckte jag att den passade att följa med på roadtrip genom Europa.

Inspirerad av Harry Martinssons gamla klassiska roman, Vägen till Klockriket bestämmer den trettioåriga Anna-Lisa sig för att spendera sin sommar på luffen. Hennes bästa vän är skeptisk men som den goda väninna hon är peppar hon henne att följa sin dröm. Anna-Lisa vandrar och liftar sig fram, mot lättare arbeten, som målning, kattvakt och vedhuggning får hon betalt med mat och husrum. Då Anna-Lisa har ett stort och genuint intresse för antikviteter besöker hon även många loppisar längst vägen. Hon gör många fynd som hon sedan i sin tur lägger ut på Tradera och tjänar än mer pengar till semesterkassan.

Det här är en enkel och för stunden underhållande bok som precis som jag trodde fungerar som förströelse vid strandkanten. Det är ingen bok som fastnar i minnet eller lämnar något bestående intryck. Kanske lite väl enkel och fånig och med största sannolikhet kommer jag inte läsa de andra böcker om Anna-Lisa som finns utgivna. Men jag ångrar inte att jag spenderade en stund i hennes sällskap. Det var sällskapligt, roande och nöjsamt för stunden.

Eli Åhman Owetz – En sommar på luffen får betyg 2

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.