Bok 50 för året

Det är ofrånkomligen så att böcker som utspelar sig i miljöer man väl känner till blir lite mer intressant och bättre än vad de kanske egentligen är. Så är fallet med Olle Lönnaeus, Marias tårar. Boken är en fristående fortsättning på Jonny Liljas skuld och utspelar sig i Malmö. Jag har läst alla tidigare böcker Lönnaeus skrivit och de brukar vara av god underhållande karaktär. Så även i detta fall, jag blev inte besviken.

En dag hittas en död man fastfrusen i havet vid Ribbans kallbadhus. Jonny får ärendet på sitt bord och det går kalla kårar hos honom när han väl känner igen den döde mannen. Jonnys tidigare spelskulder gäckar honom även framledes och han hamnar i situationer han inte riktigt kan hantera. Hela hans tillvaro rämnar när han hittar sin ex fru död och misstankarna för mordet riktas mot honom.

Det här är en trevlig och underhållande deckare. Som jag inledde med tror jag att det faktum att den utspelar sig i Malmö gör hela läsupplevelsen än mer angenäm. Blir på något sätt mer personligt då man ser miljöerna framför sig på ett helt annat sätt. Det är inte någon stor litteratur men ett oerhört bra tidsfördriv för stunden.

Olle Lönnaeus – Marias tårar får betyg 3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.