308 (av 365+1): 43 Modernistisk arkitektur (Eget tema)

img_9294Fotoutmaning är kul, berikande och givande. En fördel är att man få leva kvar på sina resor och äventyr ett tag när det fortfarande finns bilder att visa. Så här tre veckor efter trippen till Oslo har jag några bilder kvar och återupplever och bearbetar alla intryck en gång till.

En av de häftigaste byggnader jag sett var operahuset, en Modernistisk arkitektur. Byggnaden var ganska ful och fyrkantig på håll men byggd så att man kunde vandra upp på taket från utsidan. Blev en läcker utsikt över fjord och Oslo. Lite obehagligt var det dock att gå upp för taket då det var rätt halt och räcke saknades. Men det var helt klart värt turen upp. Operan är byggd i marmor. Utsidan är väldigt avskalad och minimalistisk. vi tog en liten tur inne i de öppna utrymmena och där var väldigt vackert och smakfullt.

6 thoughts on “308 (av 365+1): 43 Modernistisk arkitektur (Eget tema)

  1. Intressant med nya byggnader och dagens arkitektur, inte alltid så vackert om man jämför med vissa byggnader från förr. Ett kul tema inför kommande år 🙂

  2. Javisst, du har så rätt i din betraktelse att vara med i fotoutmaningen. Visst har jag alltid haft ögonen öppna för allt men nu har kameran åter igen följt mig genom året som gått och så har man fått jobba lite med associationer till de olika temana.
    Oh jag håller med dig, operahuset i Oslo är verkligen läckert!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s