Summering 2016

Så här med några timmar kvar av 2016 är det dags att försöka göra en summering. Året har varit fyllt av många trevliga händelser, utflykter, resor, skratt, kärlek, nya och gamla vänner. Dessvärre har jag haft ett oerhört tungt år på jobbet, mycket negativism och förändringar som påverkat mitt humör i stor utsträckning. Jobbsituationen har funnits med i tankarna väldigt mycket och fått mig något labil. Så när jag summerar året hamnar 2016 i ett mediokert fack.

Jag hade några nyårslöften. Jag funkar väldigt bra med listor och tydliga mål som man kan bocka av.

  • Jag ska äta vegetarisk mat 52 gånger (här kan jag säga check! Nådde målet redan i september och har fortsatt äta mycket mer vegetarisk mat.)
  • Jag ska äta fisk/skaldjur 52 gånger (även här kan jag säga check! Precis som målet med vegetarisk mat nådds målet under sensommaren. Har fortsatt äta fisk och skaldjur i allt större utsträckning.)
  • Jag ska gå ner de där obehagliga kilo som sakta smugit sig på mig. Jag ska ånyo komma igång med dagliga promenader. Men allt ska göras på ett hälsosamt och balanserat sätt. (dessvärre är läget Status Quo när det kommer till vikten. Men positivt är att jag överlevde den slitsamma jobbsituationen utan att bli ohälsosam och tyngre. Promenaderna har funnits men ibland bortprioriterats.)
  • Mitt fjärde och sista mål är inte lika lätt att bocka av men är nog det viktigaste. Under 2016 ska jag jobba starkt för att inte ha så stora krav på mig själv. Fröken duktig ska inte få så stort utrymme och jag ska mer fokusera på saker och prestationer som blir av än att ha dåligt samvete för allt jag inte gör. (för egen del tycker jag att jag haft detta i åtanke och jobbat med att allt inte måste vara så perfekt men när jag läste upp målet för J tittade han på mig och sa, du har inte lyckats här!. Får väl hålla med om att jag ännu har förändringspotential! Jag har varit rätt dålig på att prioritera min tid, känt dåligt samvete för att jag inte varit den bästa varianten av mig själv.)

 

Jag har haft som ambition att driva en bokblogg, under året 2016 har jag dessvärre saknat den rätta läslusten. För att vara mig har det inte blivit många lästa böcker, summan landade på 70. Men det är inte antalet som räknas ;-). Ska jag vara ärlig har de allra flesta passerat utan att lämna några avtryck hos mig. Men fyra böcker vill jag nämna och tipsa om, Fredrik Backman – Björnstad, Thomas Erikson – Omgiven av idioter, Daniel Svenberg – Gruvdamen, Felicia Welander – Kanske imorgon (Ljudbok)

 

Nu önskar jag Gott Nytt År och fokuserar på det som varit bra med året.

 

Ps, ett stort tack till er bloggläsare som lämnat fina avtryck under året. När allt varit som jobbigast på jobbet har det betytt ännu mer!

 

1 tanke på “Summering 2016

  1. God fortsättning på det nya året 🥂….jag känner igen en del av dina nyårslöften, framför allt med att ställa stora krav på sig själv…det är något som jag också behöver arbeta med ( som jag har arbetat med i flera år 😉) …ta hand om dig 💕
    Kram Åsa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.