35 (av 365): 177 Kanonbild

Kan säkert vara lätt att undra vad det var som fick oss att i februari månad lägga en långweekend i Kalmar/Öland, två klassisk sommarorter. Vi pratade om det på vägen upp men kom inte riktigt på vad det var som gjorde att valet föll på dessa orter. Jag fick en hotellnatt i julklapp på valfri ort genom Greatdays av J och sedan hade vi en bonusnatt att nyttja via hotels. Min julklapp nyttjade vi igår i Kalmar och vår bonusnatt tar vi i natt på Öland. Vi tycker att en helg borta denna årstiden ger så mycket energi, att åka bort tvingar en än mer att vara utomhus och ta tillvara på dagarna än vad man kanske gör hemma.

Vi körde upp hyfsat tidigt i fredags, hade lite picknickstopp vid den historiska platsen för freden i Brömsebro innan vi fortsatt färden mot Kalmar. Checkade in på hotellet och strosade sedan runt i staden. Första stoppet blev Kalmarslott, tyvärr var det inte öppet så här års men fick sett det ordentligt från utsidan. Efter någon timme återvände vi till hotellet och slappade och badade i hotellets pool. 

Kalmar var en stad som överraskade mycket positivt. Väldigt vacker och välbevarad stad. Men en stor besvikelse var deras Domkyrka. Inte inbjudande löner öppen för allmänheten. I går försökte vi komma in där vid 16 tiden men det var låst och igenbommat. På kvällen låg den helt mörk och öde. Lunds domkyrka är mycket mer inbjudande och upplyst på kvällarna. Vi morse tog vi en sista promenad och då var den öppen men inte en kotte inne i kyrkan. Stor besvikelse!

När vi checkat ut styrde vi bilen mot Öland och Borgholm. En promenad genom ”byn” och sedan ett stopp vid slottsruinen. Checkat in på vårt nya hotell, Hotell Skansen. Ett härligt spahotell. Eftermiddagen har spenderats med bubbelbad, bastu och bad. I kväll blir det en promenad genom Färjestaden innan vi återvänder till hotellet och Melodifestivalen. 

7 thoughts on “35 (av 365): 177 Kanonbild

  1. Kalmar är en i mitt tycke, fin stad. Vi har varit där rätt många gånger nu på hotellweekends. Brukar bo på Hotell Packhuset. Synd ni missade ett besök inne i slottet. Det är öppet lö och sö så här års, men då har ni ju det kvar till nästa gång. Och så rekommenderar jag Kalmar länsmuseum och utställningen om regalskeppet Kronan. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s