Bästa bok på väldigt länge

En stor nackdel med att läsa mycket böcker är att det ibland kan vara något svårt att komma ihåg alla böcker jag läst. Det kan vara lätt att tro att man läst en viss bok av en viss författare och så var fallet med Pernilla Ericson, Spåren vi lämnar efter oss. Jag var helt övertygad att jag läst henens bok så när jag såg att det kommit en ny reserverade jag den på bibblan. Hämtade hem och skulle börja läsa. Men utifrån baksidan på boken blev jag osäker på om jag verkligen läst den första, kände inte alls igen karaktärerna. Då var det otrolig tur att jag de senaste åren listat och bloggat om alla böcker jag läst. Var bara att gå in på min egen blogg och söka efter Pernilla och kunde snabbt konstatera att det var en författare jag aldrig läst utan bara tänkt läsa. Så för att läsa i rätt ordning fick jag bege mig till bokhandeln och köpa den första i pocket.

Ett flertal kvinnor råkar ut för brutala överfall längst en tunnelbanelinje i Stockholm och polisen är något villrådig. En brokig skara av fyra personer med olika specialiteter bildar ett privat utredningsteam för att få slut på skräcken.

Boken fängslade mig från första sidan. Det blev sträckläsning och J muttrade lite då jag var helt uppslukad av boken. Inledningsvis var jag lite frustrerad över att det fanns så tydlig likhet i story med en gammal Beck film och i upplägget med en TV-serie med Mikael Persbrandt. Dock kom jag snabbt över denna irritation för historien var spännande, boken välskriven och intressanta karaktärer. Jag var totalt trollbunden och detta är en pärla till bok. Det är när man får en sådan här bok i sin hand som läsning är det bästa som finns. Det är för att hitta en sådan här dyrgrip jag fortsätter att googla och leta efter nya författare. Boken har många intressanta och tänkvärda infallsvinklar och ligger helt rätt i tiden.

Min läslust har ju varit på villovägar ett tag men hittade omedelbart hem i och med denna bok. Jag kan vara säga….. LÄS!

Pernilla Ericson – Spåren vi lämnar efter oss får betyg 5.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.