Funktionellt tidsfördriv

Det finns en drös författare jag fortsätter läsa år efter år trots att deras böcker inte fängslar mig på djupet, Sheila O´Flanagan är en sådan författare. Men deras böcker är funktionella, jag vet att jag kommer få lagom underhållning för stunden men de kommer inte beröra mig nämnvärt. Ibland kan dugligt och lagom vara fullt tillräckligt.

Med på resan till Como/Milano åkte henens senaste, Familjehemligheter. Syskonen Roisin, Seffie och Davey överraskar sina föräldrar med en hejdundrande fest på deras bröllopsdag. Föräldrarna är dock helt oförberedda och i den turbulens som uppstår avslöjar de två hemligheter de burit på i flera år. Det som var tänkt som en trevlig helg med familj och vänner blir istället början på en kaotisk tid i alla deras liv.

Boken var precis så som jag förväntat mig. Trygg, stabil och bra tidsfördriv men egentligen inte speciellt bra. Förvecklingar, dålig kommunikation mellan karaktärerna och ett rätt långsamt tempo. Men den funkade ypperligt som tidsfördriv på resan. En bok som gör sig i miljöer där man kanske inte är helt fokuserad på boken.

Sheila O´Flanagan – Familjehemligheter får betyg 2

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.