Medelmåttig förströelse

Jag har under årens lopp haft stor behållning av Sofie Sarenbrants böcker. Så jag var väldigt nyfiken på hennes senaste, Bakom din rygg, som ska vara första delen i en trilogi.

Boken utspelar sig på en av Stockholms främsta frisörsalonger. Jenny och Stefano har arbetat ihop i många år men hela tillvaron på salongen förändras dramatiskt när Angelina börjar där. En av deras kunder hittas mördad i sin bostad och alla tre frisörerna bär på hemligheter.

Det här är en ganska konstig och annorlunda uppbyggd bok. Det är mer en bok med fokus på relationer och mänskligt beteende än en spänningsroman. Hur långt är människan beredd att gå för att nå sina mål och dölja sina svagheter? Jag är väldigt ambivalent till denna bok, den har sina poänger men på det stora hela är den rätt oinspirerande och miljöerna känns inte så spännande. Jag är tveksam om det finns material i denna story till två böcker till om samma karaktärer. Funktionell förströelse utan större substans.

Ingen jätte höjdare men funkar att läsa i miljöer där man kanske inte är helt fokuserad på läsningen, ex på stranden eller som pendlingslektyr.

Sofie Sarenbrant – Bakom din rygg får betyg 2

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.