När du vänder dig om

I veckan fick jag hem ett recensionsexemplar av Pernilla Ericsons nya bok, När du vänder dig om, om Erlagruppen. På något sätt är jag alltid lite extra förväntansfull och spänd inför att läsa ett recensionsexemplar. Det känns som ett förtroendeuppdrag som jag inte vill misslyckas med.

När du vänder dig om är den tredje boken om Erlagruppen och den bygger på verkliga vändelser. En kvinna blir brutalt våldtagen av en främmande man som går rakt in i hennes lägenhet. Han uppträder som om hon bjudit in honom och när polisen griper honom på plats nekar han till brott. Han kan visa deras korrespondens via mail och där framgår att hon bjudit in honom för hårdhänt sex. Fallet läggs ner men polisen som utrett ärendet känner att något inte står helt rätt till och vänder sig till Erlagruppen.

Jag är fast från första sidan! Historien är välskriven, skrämmande och oerhört fängslande. När jag började läsa gick det inte att lägga ifrån mig boken förrän den var utläst. Tur att jag inte hade några planer denna soliga lördag ;-). Det är ett bra tempo och rytm i boken med lagom många sidoaktiviteter. Jag tycker väldigt mycket om samspelet mellan karaktärerna och de känns trovärdiga.

Pernilla har verkligen lyckats med att basera sina böcker kring internet och sociala medier. Det ligger i tiden och det är viktigt att påminnas om hur oskyddade vi är på nätet egentligen. På ett smart sätt för hon fram människans ansvar att reflektera och vara lyhörda för andra människor reaktioner och beteenden. Hon använder ett bra, trevligt och lättläst språk.

Jag har väl egentligen bara en invändning mot denna bok och det är disponeringen av texten på boksidorna. Det är en rak högermarginal vilket gör att väldigt många gånger blir ord avstavade. Vet att denna disponering är till för att öka läsbarheten men dessvärre passar det inte alls mitt sätt att läsa. Jag förlorar mitt flyt och det blir lite hackigt. Det är kanske inte helt rättvist att detta påverkar mitt omdöme av boken, men det gör det!

Men som helhet är detta verkligen en lättläst, trevlig och spännande bok som totalt fångade min uppmärksamhet under ett par timmar. En bok jag varmt vill rekommendera att packa ner i väskan och ta med på semestern. Till alla er som inte läst Pernilla Ericson, ni har tre fantastiska böcker att se framemot! Jag är nästan lite avundsjuk på er som har dem framför er.

Pernilla Ericson – När du vänder dig om får betyg 4.

1 tanke på “När du vänder dig om

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.