Felsteg

Efter att läst flera positiva omdömen om Maria Adolfssons nya bok, Felsteg, var jag mycket förväntansfull när jag hämtade hem boken från biblioteket.

Boken utspelar sig i en fiktiv miljö på ögruppen Doggerland i Nordsjön. Kriminalinspektör Karen Eiken Hornby vaknar upp i fel säng efter en blöt natt. Hon lämnar sängen innan mannen i fråga vaknar till liv. Hon hinner knappt hem förrän hennes högste chef ringer in henne på ett jobb. En kvinna har hittats död i sitt hem. Utredningen runt dödsfallet bli komplicerad då kvinnan är förre detta hustru till Karens närmsta chef.

Detta är en bok jag har lite svårt att komma in i. Den känns lite spretig, oarbetad och jag får inget riktigt flyt i läsningen. Men det finns ändå något fängslande med den. På det stora hela är det en genomtänkt historia, bra karaktärer och fina miljöskildringar. Dock blir jag aldrig riktigt berörd, läser boken mest på autopilot. Jag kan inte sälla mig till alla glada tillrop om denna bok. För mig är det en medioker bok som snabbt faller mig ur minne.

Maria Adolfsson – Felsteg får betyg 2.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.