365 (av 365): 52 Nu är det slut (Eget tema)

Nu är det slut på årets fotoutmaningen. För sjunde året i rad går jag i mål. I år har det varit tufft och jag har många gånger funderat på att hoppa av. Men så återfinner jag glädjen och fortsätter. Just nu är blogglusten stor så jag har galet nog anmält mig till även nästa år 😱

Nu är det slut på julen och kvoten för antal skinkmackor man kan äta är nådd. I dag rensade vi ur kylen och förvandlade vår resterande julmat till matlådor med ny touch. Vi hade fått en ananas i julklapp av vår lokala matbutik som vi missat att äta så den och skinkan fick bli basen i en smakrik gryta. Hela anrättningen gjordes på mat som redan fanns i kylen.

Skink- och ananas gryta
6 portioner

700 gram julskinka
1 färsk ananas
1 purjolök
olja
2 msk tomatpuré
nästan 1 msk sambal oelek
knappt 1 dl vatten
5 dl crème fraiche

  1. Strimla purjolöken och fräs i lite olja. Häll på vatten, tomatpuré, sambal oelek och rör runt ordentligt. Låt sjuda en minut och häll därefter på crème fraiche. Rör runt ordentligt och låt puttra på låg värme i fem minuter.
  2. Skala ananasen och skär ner den i små kuber. Lägg ner i såsen och låt puttra någon minut
  3. Tärna skinkan i små kuber och rör ner i såsen. Låt bli varm
  4. Servera med kokt ris och en sallad.

8 thoughts on “365 (av 365): 52 Nu är det slut (Eget tema)

  1. GRATTIS!! Kul att du lyckats i år trots att det varit kämpigt! Jag vet hur det är att tappa lusten då jag så brutalt har misslyckats i år! Och OJ, vad imponerad jag är att du gjort detta i sju år!! Jag har också anmält mig till nästa år och är så sugen på att få köra i gång!! Hoppas vi ses därute bland kommentarer och bloggar! Lycka till och Gott Nytt år!

  2. Ping: Klimatsmart och tidsbesparande matlagning | En Lundabos betraktelser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.