Bok – Profetens vinter

Håkan Östlundh är en favorit hos mig men det var väldigt längesedan jag såg något nytt av honom. Så min lycka var stor när jag av ren tillfällighet såg hans nyaste bok i stället på biblioteket. Profetens vinter är första delen i en trilogi i internationell thrillermiljö.

Elias är en ung student i Uppsala. Hela hans tillvaro vänds på ända när han får besked om att han har en tumör i hjärnan och det är brådskande att genomgå en operation. Än värre blir det när han nås av beskedet att hans pappa omkommit i ett bombattentat under en tjänsteresa i Sarajevo. Elias åker till Stockholm för att stötta sin styvmor men snabbt dras han in i en farlig tillvaro där det inte är säkert vem han kan lita på. Elias kämpar för sin överlevnad samtidigt som han försöker ta reda på vad det är för hemligheter hans pappa haft.

Det här är en bok som bjuder på trivsam läsning. Håkan har ett väldigt behagligt och följsamt språk vilket ger ett bra flyt i läsningen. Det är en fängslande bok som är svår att lägga ifrån sig. Jag är dock lite ambivalent till tempot i boken, det händer väldigt mycket och Elias utsätts för hur många omöjliga situationer, men ändå är det lite långsamt på något sätt. Jag kan inte riktigt beskriva vad jag menar men det saknades något för att boken ska stanna kvar i minnet lång tid framöver.

Jag ser väldigt mycket fram emot att läsa fortsättningarna för det är något visst med Håkans författarskap som tilltalar mig.

Håkan Östlundh – Profetens vinter får betyg 3/5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.