En lärdom jag lärde mig när jag gjorde dessa heta filodegspinnar i lördags är att det är oerhört viktigt att vika in kanterna ordentligt för annars flyter fyllningen ut.
Men även om de inte blev jätte snygga och lite fyllning gick till spillo var de väldigt goda och kommer definitivt göras igen här hemma. Ett perfekt tilltugg till öl eller till fördrinken.
Jalapeñospinnar
24 stycken
6 ark filodeg
2 dl riven cheddarost
200 g Philadelphiaost
1,5 del hackade pistaschnötter
4 msk finhackad jalapeños
Börja med att hacka nötter och jalapeños, lägg i en bunke och blanda väl med osten.
Dela filodegsarken i fyra delar. Jag gjorde ett ark i taget, förvara de andra arken under en lätt fuktig handduk (detta så filodeg snabbt torkar till och blir svår att hantera).
Lägg en långsmal klick av smeten på filodegen. Vik in kanterna och rulla ihop. Fortsätt till alla gjorda
Lägg dem med mellanrum, får inte sitta ihop med varandra, på en plåt. Hit går att göra i förväg. Förvara i kylen tills det är dags att grädda dem.
Sätt på ugnen, 200 grader.
Pensla alla pinnar med lite olivolja och grädda i ca 8 minuter.
Låt svalna något men servera dem ljumna.
Mums så gott det ser ut!
Ser jättegott ut!!
Learning by doing, är ett talesätt inom pedagogiken. Rätt bra här, hi hi. Ser väldigt goda ut i alla fall. Även om fyllningen flöt ut lite.