19 (av 365): 174 Lärdom

En lärdom jag lärde mig när jag gjorde dessa heta filodegspinnar i lördags är att det är oerhört viktigt att vika in kanterna ordentligt för annars flyter fyllningen ut.

Men även om de inte blev jätte snygga och lite fyllning gick till spillo var de väldigt goda och kommer definitivt göras igen här hemma. Ett perfekt tilltugg till öl eller till fördrinken.

Jalapeñospinnar
24 stycken

6 ark filodeg
2 dl riven cheddarost
200 g Philadelphiaost
1,5 del hackade pistaschnötter
4 msk finhackad jalapeños

Börja med att hacka nötter och jalapeños, lägg i en bunke och blanda väl med osten.

Dela filodegsarken i fyra delar. Jag gjorde ett ark i taget, förvara de andra arken under en lätt fuktig handduk (detta så filodeg snabbt torkar till och blir svår att hantera).

Lägg en långsmal klick av smeten på filodegen. Vik in kanterna och rulla ihop. Fortsätt till alla gjorda

Lägg dem med mellanrum, får inte sitta ihop med varandra, på en plåt. Hit går att göra i förväg. Förvara i kylen tills det är dags att grädda dem.

Sätt på ugnen, 200 grader.

Pensla alla pinnar med lite olivolja och grädda i ca 8 minuter.

Låt svalna något men servera dem ljumna.

3 tankar på “19 (av 365): 174 Lärdom

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.