Bok – En stjärna som faller

Jag är väldigt ambivalent till ljudböcker. Jag får inte samma upplevelse av boken och det går lite långsamt men samtidigt är det ett bra sällskap när jag är ute och promenerar. Min mamma har i många år lyssnat på ljudböcker efter att hon fått problem med ett öga som försvårade läsningen. Häromdagen pratade vi om ljudböcker och hade samma inställning, att lyssna på promenader och inför sänggående på kvällen känns bra men att lägga sig på eftermiddagen och lyssna känns fel. Lite passivt på något sätt! Men ingen av oss har problem med att lägga oss och läsa en bok på en eftermiddag! Vad är egentligen skillnaden?, ingen mer än känslan av att det ena är passivt och det andra aktivt. Lite komiskt men så var våra känslor.

img_4249Men jag har tagit en månads abonnemang på Storytel för att ha sällskap på mina promenader. När det kommer till ljudböcker funkar bara trivsamma feelgood böcker för mig. Det är bara den genren som jag kan hålla fokus på. Den första boken jag lyssnade på denna omgång är, Elisabeth Andersson, En stjärna som faller.

Boken handlar om den framgångsrika mäklaren Paula som på ytan har ett perfekt liv. Men efter ett mindre sammanbrott tar hon ledigt från arbetet och åker till ett hippieställe i Skåne. Där träffar hon människor som kommer påverka hennes framtid i stor utsträckning.

Det är en trivsam historia som väl fyller sin funktion som förströelse och sällskap på en promenad. Dock är den något spretig och hänger inte riktigt ihop för mig. Men som ljudbok på promenad eller som pocket när man ligger i en solstol funkar En stjärna som faller helt okej.

Elisabeth Andersson – En stjärna som faller får betyg 2/5

1 thought on “Bok – En stjärna som faller

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.