God pastasås med kassler och soltorkade tomater

Köpte en bit kassler häromdagen som fick bli basen i en pastasås. Denna rätt kan man verkligen göra storkok av, tyvärr köpte jag bara en liten bit kassler (hade någon form av tankefel när jag handlade ;-). Jag räknar med 100-120 gram kassler per portion och 2 dl crème fraiche för fyra portioner.

 

 

 

Pastasås med kassler och soltorkade tomater
4 portioner (men funkar perfekt för storkok)

Pasta (jag hade spagetti)
430 gram kassler
1 halv liten purjolök
300 gram champinjoner
½ dl strimlade soltorkade tomater
Sambal oelek (mängd beroende på önskad hetta)
2 dl crème fraiche
1-2 dl vatten

Gör så här:
Koka önskad mängd pasta.

Strimla purjolök och skiva svampen. Fräs i panna så det blir mjukt. Häll i vatten, crème fraiche och sambal oelek. Rör runt ordentligt. Häll i soltorkade tomater. Låt puttra ca 7 min.

Tärna kasslern och häll ner i såsen. Rör om ordentligt. Låt puttra 5 minuter.

2 thoughts on “God pastasås med kassler och soltorkade tomater

  1. Ping: 33 (av 365): 333 Valsituation | En Lundabos betraktelser

  2. Ping: Klimatsmart och tidsbesparandematlagning, vecka 6 | En Lundabos betraktelser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.