Pulled chicken

Ingen regel utan undantag! I fredags frångick vi tanken om snabblagad mat och gjorde ett riktigt långkok i form av pulled chicken. Till det hade vi hemmagjorda tortilla, salsa och picklad rödkål. Det låter nog som stor arbetsinsats men det var mat som i stort sett skötte sig själv. Det blev så oerhört gott så det lär bli mer av detta här hemma.

Vi konstaterade att tacos inte var en rätt som vi ätit mer än max två gånger under våra år tillsammans. Men det lär nog bli ändring på det nu J. Detta blev gott och kändes väldigt fräscht.

Pulled Chicken
Minst 6 portioner

1 kg kycklingfilé
1/2 dl rapsolja
1/2 dl soja
1/2 dl vatten
2 msk salsa
2 klyftor vitlök
Kryddor (paprika, chili)

Gör så här:
Lägg kycklingfiléer i en stor gryta. Vispa samman alla andra ingredienser och häll över kycklingen. Se till så såsen når all kyckling. Puttra på låg värme i ca 1-1,5 timme med locket på. Rör försiktigt runt i gryten någon gång.

Ta upp kycklingen och lägg i skål/fat. Dra isär filéerna med en gaffel. Häll över lite av vätskan och blanda med kycklingköttet.

Det blev oerhört saftigt och smakrikt.

Självfallet funkar det utmärkt att ha köpta tortilla till men denna gång gjorde vi eget. Även det betydligt enklare än jag trodde. Gjorde helt enligt detta recept.

8 thoughts on “Pulled chicken

  1. Ping: 33 (av 365): 333 Valsituation | En Lundabos betraktelser

  2. Ping: Klimatsmart och tidsbesparandematlagning, vecka 6 | En Lundabos betraktelser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.