Bok – Ditt livs affär

Fredrik Backman är en favorit hos mig. Han har en speciell förmåga att väcka känslor hos mig. Hans karaktärer är intressanta, säregna men livfulla. Nu när Britt-Marie var här gått upp på bio hamnar hans böcker mer i fokus och jag insåg att jag missat en av hans böcker, Ditt livs affär.

Förväntansfull hämtade jag hem denna kortroman från bibblan. Texten publicerades första gången i Helsingborgs dagblad och är därmed inte först och främst en ”bok”. Handlingen utspelar sig på sjukhuset och karaktärerna är sjuka och det finns inte mycket återvändo för dem. Men jag får snabbt konstatera att även solen har sina fläckar. Ditt livs affär saknar den värme och känsla som Fredrik Backman normalt förmedlar. För mig blir detta lite platt och nästan lite rappakalja. Får ingen helhetsbild om vad som vill förmedlas och vad syftet med texten är.

Men jag tror att en mening med boken är att livet är kort och att vi har ett ansvar att förvalta det liv vi får på bästa sätt. Livet går inte i repris.

Detta är ingen titel jag kommer lägga på minnet och kan inte rekommendera andra att läsa den. Det bästa är att den är så kort så tiden jag lagt på den är inte jätte bortkastad tid.

Fredrik Backman – Ditt livs affär får betyg 2/5

2 thoughts on “Bok – Ditt livs affär

  1. Läste den för något år sedan men inget som har fastat, varken i hjärtat eller i minnet. Jag minns att den väckte tankar men att det var mycket som saknades för att få en helhet. Tänkte då, att det är tveksamt om den blivit publicerad om Backman inte vore så uppskattat för annat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.