Bok – Liv

Vissa människor har en förmåga att suga på karamellen medan vissa av oss andra föredrar hetskomsumtion. När man hittar en för sig ny författare där det finns flera böcker utgivna skulle man ju kunna ta det lugnt men efter att läst Mikaela Bleys första bok, Lycke, kände jag att det var lika bra att låna hem även de två andra böckerna och läsa den i ett svep. Att läsa i ett svep innebär ju att man skapar bättre och snabbare kontakt med karaktärerna.

I den andra boken, Liv, brottas journalisten Ellen Tamm med sina demoner från barndomen och när situationen tillslut är ohållbar tvingar hennes mamma henne att komma hem till gården för att vila upp sig. På vägen hem stannar Ellen för att tanka och får då höra att en kvinna hittas brutalt dödad i närheten. Journalisten i Ellen vaknar och hon börjar nysta i händelsen. Hennes omgivning är inte helt nöjd med hennes agerande men kan inte stoppa henne. I kartläggningen av den döda kvinnas liv finns många frågetecken och luckor och snart framgår att det finns mörka hemligheter som inte bör komma fram i dagsljuset.

Inledningsvis har jag svårt att få ett grepp om boken, det florerar massor av karaktärer och till att börja känns det som lösryckta stycken som inte hänger samman. Fast när man ger sig till tåls klarnar det och det finns ett sammanhang. Det är en trivsam och lättläst spänningsroman men helhetsomdömet sätts ner av några sidohistorier som inte riktigt hör hemma i sammanhanget och inte för berättelsen framåt. Jag får uppfattningen av att Mikaela Bley vill lite för mycket och har för bråttom att de ut ännu en bok. Liv hade vunnit på att bearbetats och stramats upp något. Men trots de svagheter som jag upplever med boken är det en läsbar och underhållande bok som ger bra förströelse för stunden.

Mikaela Bley – Liv får betyg 2/5

2 thoughts on “Bok – Liv

  1. Jag hetskonsumerar! En bra bok och jag kan inte släppa den, en bra författare och jag läser dess böcker maniskt. Önskar jag kunde behärska mig men det går inte! 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.