Bok – På en ny nivå

IMG_4246Under årens lopp har jag haft många goda skratt tillsammans med Frida Fors, journalisten i Carin Hjulströms böcker. Med ett tillfälligt abonnemang på Storytel var hennes senaste bok ett självklart val för mig. Under många promenader runt en ganska kylslaget Lund har jag lyssnat på boken.

I På en ny nivå begär Frida Fors tjänstledighet för att åka till Paris och leva med sin nya kärlek. Huset i Koltorp hyr hon ut till ett par som värnar om miljön. Hon är förväntansfull och anmäler sig till en kuts i franska i Paris. Men ganska snabbt står det klart att tillvaron i Paris inte blir som Frida tänkt sig. Hon återvänder till Sverige men stöter på svårigheter att få tillbaka sitt uthyrda hus. Hennes chef har ingen plats för henne då hennes tjänst är besatt. Bostadslös och arbetslös ser livet rätt bedrövligt ut men tackvare kontakter får hon ett toppjobb som mediaansvarig inför kommande EU-möte i Göteborg.

Tyvärr måste jag säga att denna bok var en stor besvikelse för mig. Vanligtvis brukar jag skratta gott när jag läser/lyssnar på Carins böcker men denna fick det inte ens att rycka i mungiporna. Jag upplever berättelsen som två historier i en, resan till Paris blir lite som en omväg som inte tillför resten av historien så mycket. Det finns så många situationer och episoder i boken som gör den helt verklighetsfrämmande och osannolik. För mig blir detta platt fall och detta är inte en bok jag vill rekommendera någon att lägga tid på. Men det är min uppfattning och någon annan kan tycka annorlunda.

Carin Hjulström – På en ny nivå får betyg 2/5.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.