Bok – Jag ska egentligen inte prata om det här

För något år sedan läste jag Sara Beischers debutroman, Jag ska egentligen inte jobba här, som handlade om ett ungt vårdbiträde. Det var en bok som jag blev väldigt berörd av så när jag såg att det utkommit en fortsättning, Jag ska egentligen inte prata om det här, lånade jag omedelbart den på biblioteket.

I nya boken arbetar Moa kvar på vårdboendet men drömmer fortfarande att bli skådespelerska. I brist på uppdrag skriver hon en bok med förhoppning om att det ska antas som filmmanus. Dock blir inte allt som hon tänkt sig när hennes bok antas av ett förlag och hon blir talesperson för vården. Hennes chef och forna kollegor är inte odelat imponerade av hennes beskrivning av deras arbetsplats.

Jag är på inga vägar lika positivt inställd till denna bok. Jag upplever den som spretig, lite oarbetad och något tunn. Moa känns inte längre som en sympatisk person utan hon är mer omogen och distanslös. Boken har förvisso en del poänger men jag blev ganska provocerad när jag läste den. Nä detta är ingen bok jag vill rekommendera om man bara läser några få böcker per år.

Sara Beischer – Jag ska egentligen inte prata om det här får betyg 2/5

2 thoughts on “Bok – Jag ska egentligen inte prata om det här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.