Bok – Jag kommer hem till jul

Förvisso är julen väldigt avlägsen men när jag hittade denna bok i ett ställ på bibblan kunde jag inte motstå lite feelgoodläsning. Mellan varven kan det vara riktigt befriande och extra avkopplande att försjunka i en lättsam bok.

Emily är uppväxt med en halvgalen familj i Skottland. I dag är hon trettioåtta år gammal och bor i London med två inneboende. Hennes familj oroar sig för henne då hon fortfarande är ogift. Inför stundande julfirande pressar hennes mamma henne till att erkänna att det finns en pojkvän och lovar att han ska följa med hem till jul. Dock blir det ett stort problem då pojkvännen visar sig ha hemligheter och relationen upphör några dagar innan jul. Emily orkar inte med familjens besvikelse så hon betalar sin unga granne för att spela rollen som den perfekte pojkvännen under julen.

Det här är en extremt förutsägbar historia och den påminner om böcker jag läst tidigare och även om en film jag sett. Men trots det är jag road och underhållen medan jag läser. Ibland kan det vara lite befriande med en enkel bok helt utan överraskningar och där man inte behöver fundera så mycket över det man läser. Boken är trivsam och underhållande. Feelgood i sin best behagliga form. Även om boken handlar om jul och vinter funkar den lika bra att läsa i en solstol som under en filt i soffan.

Joanna Bolouri – Jag kommer hem till jul får betyg 3/5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.