Klimatsmart och tidsbesparandematlagning, vecka 6

I begynnelsen av vårt förhållande åt vi ofta brunch på söndagar som en avslutning på vår gemensamma helg. Sedan vi flyttade ihop har det inte blivit någon av den varan. Men ibland är det väldigt trevligt tycker vi. Idag fick vi ett spontant infall och googlade efter brunch i Lund, för det är roligast att prova nya ställen varje gång. I dag hamnade vi på Star hotell och det var en oerhört bra brunch. Det var vackert uppdukat, bra och roliga inslag och väldigt goda smaker i allt. Priset var även det väldigt trivsamt, 195 kronor.

Men alltid när jag äter buffé förundras jag över hur en del förhåller sig till mat. Jag är fostrad i att man äter upp det man tagit! Visst kan det hända att man råkar ta något som inte faller en i smaken och då kan jag lämna. Är jag osäker på något på en buffé tar jag bara väldigt lite av det, smakar och är det gott hämtar jag mer. Men jag vågar nog påstå att alla vet hur frukt smakar!!! Det är tråkigt att se när folk lässer upp massa frukt på sina tallrikar och sedan lämnar mycket. När i var i Kroatien i somras var detta fenomen något vi förundrades över dagligen. På det hotellet fanns det väldigt mycket olika frukt och allt smakade fantastisk och det fanns så många sällskap som tog gigantiska berg av frukten och bara åt minimalt av den. Första gången jag såg det tänkte jag att de kanske skulle smuggla tallriken med sig till rummet för att ha senare men så var itne fallet. De lämnande bara sina tallrikar och gick. Matsvinnet måste vara enormt på bufféer, tråkigt vilken inställning en del människor har. Det är trist att det behövs men bra att det börjat komma upp skyltar som uppmanar oss att äta det vi tagit, bättre att gå många gånger och ta lite varje gång.

Eftersom frysen är laddad med mat har vi denna veckan inte lagat något nytt alls. Samtliga måltider har plockats fram från frysen och tillagats på kort tid. Förvisso gjorde vi pizzadeg i fredags men det kan knappt räknas. Har sett på bloggar tidigare att man kan frysa in pizzadeg ogräddad bara den jäst klart. I fredags gjorde jag deg till två pizzor så nu provar vi att frysa in en degklump. Ska bli spännande att se om det blir bra.

I lördags hade vi pulled chicken, det är en ny favorit här hemma. Så saftigt och gott. Provade att göra en morotstzatziki, dvs byta ut gurka mot morötter, måste säga att jag tror jag gillar denna variant än bättre. I vart fall passade den oerhört bra till kycklingen.

Vecka 6:
Måndag:

Tisdag:
Lunch: Korvstroganoff och pasta
Kvällsmat: Lammfärsbiff med grönsaker och tzatziki

Onsdag:
Lunch: Kålgratäng med kikärtsbiff
Kvällsmat: Varma mackor med skinka och ananas

Torsdag:
Lunch: Pasta med kassler och soltorkade tomater.

Fredag:
Kvällsmat: Hemmagjord pizza

Lördag:
Kvällsmat: Pulled chicken med morotstzatziki och salsa

Söndag:
Brunch: Åt brunch ute på Star hotell

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.