Härom lördagen fixade vi lite kvällsgott. Gjorde en bricka med kex, oliver, jordgubbar, baconlindade dadlar och varm brie med nötter/bär. Smarrigt och lättlagat. Plockmat är bland det bästa jag vet, tycker det är trevligt att sitta och prata och pilla med mat.
Baconlindade dadlar
Färska dadlar
1 paket bacon
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader
Tag ur kärnor från dadlarna
Halvera bacon. Linda en skiva om varje dadel. Lägg i en ugnsfast form.
Grädda i ugnen i ca 15 min.
Servera kalla, håller sig i kylen i flera dagar.
Varm brie med bär och nötter
Brie (funkar med en billighetsbrie)
Flytande Honung
Valfria nötter eller frö, ex valnötter, hasselnötter, pumpafrö
Valfria bär, ex blåbär, fikon, björnbär
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader
Grädda i ugnen i ca 15 min, ska kännas mjuk.
Hacka nötterna, de strös över brien när fem minuter återstår.
Tag ut brien, lägg upp på fat. Ringla över lite flytande honung, strö över bär och nötter om det inte gjorts innan.
Ät meddetsamma!
Håller med, plockmat är bra då man kan välja och äta utan stress. Här var det väldigt mycket att välja bland! Varm brie med bär och nötter, mums vad gott.
Så gott, blir sugen på nåt godare än min hårdmacka just nu 😳 hi hi