83 (av 365): 158 Kvällsgott


Härom lördagen fixade vi lite kvällsgott. Gjorde en bricka med kex, oliver, jordgubbar, baconlindade dadlar och varm brie med nötter/bär. Smarrigt och lättlagat. Plockmat är bland det bästa jag vet, tycker det är trevligt att sitta och prata och pilla med mat.

Baconlindade dadlar

Färska dadlar
1 paket bacon

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader
Tag ur kärnor från dadlarna
Halvera bacon. Linda en skiva om varje dadel. Lägg i en ugnsfast form.
Grädda i ugnen i ca 15 min.

Servera kalla, håller sig i kylen i flera dagar.

 

Varm brie med bär och nötter

Brie (funkar med en billighetsbrie)
Flytande Honung
Valfria nötter eller frö, ex valnötter, hasselnötter, pumpafrö
Valfria bär, ex blåbär, fikon, björnbär

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader
Grädda i ugnen i ca 15 min, ska kännas mjuk.
Hacka nötterna, de strös över brien när fem minuter återstår.
Tag ut brien, lägg upp på fat. Ringla över lite flytande honung, strö över bär och nötter om det inte gjorts innan.

Ät meddetsamma!

 

 

2 thoughts on “83 (av 365): 158 Kvällsgott

  1. Håller med, plockmat är bra då man kan välja och äta utan stress. Här var det väldigt mycket att välja bland! Varm brie med bär och nötter, mums vad gott.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.