Bok – Sweet Lolita

Mäns våld mot kvinnor och unga människors utsatthet på nätet är ämnen vi aldrig får sluta prata om eller acceptera. Alla har vi rätt att leva i ett samhälle där vi känner oss trygga och inte utsätts för övergrepp. Kicki Sehlstedt, Sweet Lolita, har skrivit en roman som verkligen ligger i tiden om detta ämne. För att citera framsidan av boken, historierna som måste berättas.

Sweet Lolita är en intressant bok om kvinnors utsatthet. En ung flicka blir kontaktad på nätet och pressad till att visa avklädda bilder på sig själv. En annan ung kvinna hittas död efter en bröllopsfest. Vem är det som vill kvinnor illa? Har de två händelserna ett samband?

En av de saker som gör boken nytänkande och fängslande är att det inte förekommer någon polis och att det inte är fokus på polisarbetet. Istället är huvudkaraktärerna en journalist och en kriminologiprofessor. Genom detta upplägg skiljer sig boken från många andra i ungefär samma genre. Jag gillade boken väldigt mycket när jag läste den. En riktig bladvändare som var svår att lägga ifrån sig. Dock måste jag erkänna att den snabbt föll ur mitt minne när jag läst klart.

Detta är en bok som faller in under ramen, kvalitativ underhållning för stunden.

Kicki Sehlstedt – Sweet Lolita får betyg 3/5

1 tanke på “Bok – Sweet Lolita

  1. Pingback: Böcker – Mars | En Lundabos betraktelser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.