129 (av 365): 323 Uppe på en kulle

IMG_5224Uppe på en kulle står jag och fotar nedåt i Körsbärsdalen. Man hittar Körsbärsdalen strax söder om Veberöd i Lunds kommun, dalen ligger omgärdad av Romeleåsen vilket gör det till ett kuperat område. Körsbärsdalen är oerhört vackert så här års. Som namnet antyder är dalen fylld av vita körsbärsträd. Det är ett populärt turistmål, ett trevligt område att promenera i och trots alla andra besökare är det lugnt och rofyllt.

IMG_5212I år åkte vi ut den 1 maj. Tyvärr var inte vädret det bästa så bilderna blev lite bleka. Men det är inte helt lätt att få till en utflykt till Körsbärsdalen. Då dalen ligger i inlandet blommar träden oftast något senare där ute än vad de gör i Lund och Malmö. Avståndet ut är max två mil men det gör stor skillnad på blomningen. För något år sedan körde vi ut vid samma tidpunkt som i år, efter att körsbärsträden nästan var helt utblommade i Lund, men i Körsbärsdalen var de inte alls utslagna. För att vara säkra på att träden stod i blomning har jag i år kollat på Instagram då och då för att se om någon lagt ut bilder från dalen. Instagram är oerhört bra för att hålla sig uppdaterad 🙂

IMG_5195När man googlar Körsbärsdalen dyker allt som oftast Astrid Lindgren och bröderna Lejonhjärta upp. När vi strövade runt i området förstår jag verkligen varför, man får en känsla av barndomens saga. Dock är filmen inte inspelad här utan i Brösarp.

IMG_5190

Jag kan varmt rekommendera att besök i Körsbärsdalen medan träden står i blomning. Har man möjlighet är dock ett råd att inte åka under helgen. Vägarna ut är smala och det är trångt att möta andra bilar på vägen. Måste man åka på helgen är tipset att parker inne i Veberöd och gå ut till Körsbärsdalen. Förvisso en längre promenad men värt det då det var något stressfullt med alla bilar och gångare på smala vägar.

IMG_5182

 

4 thoughts on “129 (av 365): 323 Uppe på en kulle

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.