Bok – Verkanseld

Då var äntligen tredje och sista delen, Verkanseld, av Louise Boije af Gennäs böcker om motståndsrörelsen ute. Jag har längtat och väntat på att få en klarhet i alla sammangaddningar som finns runt Sara. Det är tre böcker jag läst med stor fascination. Jag blev lätt paranoid och visste inte vem som var ond och vem som var god. Alla tre böckerna är oerhörda bladvändare som inte går att lägga ifrån sig.

Louise Boije af Gennäs har ett oerhört behagligt och följsamt språk. Hon lyckas alltid trollbinda mig med sitt vackra och skickliga sätt att hantera det skrivna språket. De tre böckerna i denna svit är oerhört välskrivna, uppskakande och ligger verkligen i tiden. Jag tror att även om det är en fiktiv historia så finns det poänger som faktiskt existerar i det riktiga livet.

Den första delen, Blodlokan, slukade jag och var helt betagen. Boken kändes fräsch och var väldigt händelserik. Däremot var jag inte helt förtjust i andra delen, Skendöda, då den kändes som en transportsträcka till upplösningen. Efter att läst hela trilogin känns läsupplevelsen dock komplett och jag uppskattar böckerna mycket. Det är tre böcker som verkligen hänger samman och var och en för sig är ingen riktig historia utan det krävs att man läser dem alla. Det är lite tveksamt om författaren verkligen hade material till tre böcker då det blir mycket upprepningar och ibland känns det som samma händelseförlopp hela tiden repeteras. Men oavsett vad så är det tre kolossalt givande och tänkvärd böcker som gav mig trivsamma och nervkittlande lässtunder.

Efter att läst klart dem känns det lite tomt men jag hoppas verkligen att Louise Boije af Gennäs snart är igång med ett nytt skrivprojekt som jag i framtiden får ta del av.

Louise Boije af Gennäs – Verkanseld får betyg 3/5 (men hela trilogin tillsammans får betyg 4/5)

2 tankar på “Bok – Verkanseld

  1. Pingback: Bok – Juni | En Lundabos betraktelser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.