Bok – Sista färjan från Ystad

IMG_1389Vissa böcker vet man direkt att man vill läsa medan andra bara kommer i ens väg utan man riktigt vet hur det gick till. Karin Alfredssons nya, Sista färjan från Ystad tillhör den senare kategorin. Vet inte riktigt var jag hörde talas om boken men reserverade den i vart fall på biblioteket.

Texten på baksidan av boken är tilltalade och det låter oerhört spännande med olika människor som är i olika skeden av livet. Ett par kör i ilfart genom Sverige för att hinna med färjan från Ystad. En kvinna väntar på en romantisk helg med sin älskare, en man är beredd på att äventyra sitt anseende och en polis som väntar på att få gå i pension hamnar mitt i en utredning gällande bedrägeri.

Som sagt det lät som ett spännande och intressant upplägg men dessvärre är det inte så dramatisk. Det är en trivsam och lättläst bok men det är enligt min mening definitivt inte en spänningsroman. Som jag ser det är det en berättelse om olika människor och deras längtan efter gemenskap, kärlek, ensamhet och att känna sig behövda. Det är en bok som inte riktigt fängslar mig och jag läser utan att bli riktigt engagerad i de olika karaktärerna och deras livsöden. Men alla böcker behöver inte beröra och lämna avtryck ibland räcker det med förströelse för stunden och det ger denna bok.

Sista färjan från Ystad är en perfekt semesterbok att läsa i solstolen, en bok man kan läsa lite halvhjärtat medan man njuter av sol och bruset från havet.

Karin Alfredsson – Sista färjan från Ystad får betyg 2/5

2 tankar på “Bok – Sista färjan från Ystad

  1. Hej Annika.
    Tack för att du tog dig tid att skicka mig ett brev som jag hade lagt som bokmärke i en lånebok. Som då av misstag därmed följde boken till biblioteket… Jag är så glad för att jag återfått brevet!
    Så hittade jag ju därmed din blogg!
    En en gång stort tack för din vänlighet ! Ha en skön sommar !
    Vänligen Yvonne

  2. Pingback: Bok – Juni | En Lundabos betraktelser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.