Bok – Judaskyssen

Senast jag var på biblioteket drogs min blick till denna bok som stod i ett tipsställ. En bok som jag aldrig sett eller hört något om tidigare men den verkade lovande så jag lånade den lite på vinst och förlust. En av de saker som tilltalade mig mest med boken var att den utspelade sig i Lund och Malmö.

Judaskyssen av Kristina Tilvemo & Michael Wainwright handlar om läkaren Peter Larsson som är mån om andra människor och som vill göra skillnad. Under en resa till New York räddar han livet på en man som varit med om en bilolycka. Ett halvår senare blir Peter vittne till ett brutalt mord på en ung man i Malmö. En händelse som utsätter både Peter och hans flickvän för stor fara.

Boken är fängslande och välskriven. Jag hade oerhört svårt att lägga ifrån mig den när jag börjat läsa. Karaktärerna och miljöerna tilltalade mig. Boken skildrar en övertygande och skrämmande bild av Malmös kriminalitet vilket gör att boken verkligen ligger i tiden. Dessvärre tar boken en vändning halvvägs in som inte alls tilltalar mig. Det som inledningsvis var trovärdigt och lätt att förhålla sig till blev överdrivet och osannolikt vilket gjorde att mitt intresse för att läsa klart svalnade. Jag tog paus i några dagar innan jag läste klart. Kände att jag trots att historien utvecklades på ett osympatiskt sätt ville veta hur den slutade.

För mig blir det lite som två böcker i en, första delen är välskriven och trovärdig medan andra delen känns rörig och osannolik. Den senare delen gör att betygen för boken sjunker dramatiskt.

Kristina Tilvemo & Michael Wainwright – Judaskyssen får betyg 2/5

1 thought on “Bok – Judaskyssen

  1. Ping: Bok – Juni | En Lundabos betraktelser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.