Bok – Top dogg

I början av året sorterade jag bland mina olästa pocketböcker. Jag har genom åren köpt på mig ett antal pocket att ha till resor och semestrar men jag har fyllt på i högre tempo än jag läst av. När jag gick igenom böckerna var det upp mot 100 olästa böcker i hyllorna. Min plan i januari var att läsa av lite böcker men tyvärr kom det ut rent för mycket nya böcker under våren så alla pocket förblev orörda i hyllorna. Det är lite roligt att fundera över varför böckerna förblivit olästa. Jag har ju köpt dem en gång för att jag varit sugen på att läsa dem! Men trots allt är det något som tar emot att börja beta av högen.

Men till vår minisemester till Istanbul var jag och botanisera bland de olästa i hyllorna. Jens Lapidus tillhör egentligen inte en av mina favoriter men hans böcker är annorlunda och det är kul att läsa någon då och då. Top dogg är upplösningen på en trilogi. Jag har läst de två första böckerna även om det var ett bra tag sedan. Får erkänna att jag inte kommer ihåg dem jätte väl men de var tillräckligt bra för att jag skulle köpa fortsättningarna.

I Top dogg återupptar advokaten Emelie kontakten med gangstern Teddy. En gång för alla vill de komma åt det närverk som utnyttjar unga flickor.

Jens Lapidus har ett säreget språk i sina böcker, det tar ett tag att hitta rytmen i läsningen men det är välskrivet och håller ett bra tempo. Konversationerna är rappa men för gemene man kan jargongen kanske vara något obegriplig. Jag finner gestaltningen av miljöerna och den kriminella världen som trovärdig. Det finns något genuint över skildringarna trots att mycket är overkligt för det flesta av oss.

Jag måste tillstå att jag icke direkt kommer ihåg detaljerna i de första böckerna men det gör inte så mycket för Top dogg håller som enskild bok trots att det är upplösningen i en trilogi. Det är en lättläst och underhållande bok som passar utmärk på resa eller i solstolen. Funktionell bok i miljöer där man inte är 100 % fokuserad på läsningen.

Jens Lapidus – Top dogg får betyg 3/5

1 thought on “Bok – Top dogg

  1. Ping: Bok – Juni | En Lundabos betraktelser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.