Bok – Ett enklare liv

Vissa författare och vissa böcker är som gjorda för att läsa på sommaren. Anna Fredriksson är en sådan författare så när jag såg att hon kommit ut med en ny, Ett enklare liv, reserverade jag den direkt på biblioteket. I veckan hämtade jag hem den och började omedelbart läsa.

Ett enklare liv är andra delen i en trilogi om de tre generationerna, Vanja, Sally och Josefin, och deras liv på Österlen. I denna bok öppnar Sally sitt Pensionat. Josefin börjar tvivla på om hon verkligen vill leva det liv hon och Harald planerat för. Vanja vill en gång för alla fördjupa kontakten med dottern Sally.

Detta är en trivsam och behaglig sommarbok. Det är charmigt och harmoniskt men lite händelsefattigt. Det är en traditionell andra del i en trilogi, en transportsträcka till upplösningen. Lite meningslös och spretig historia men ändå behaglig. Jag njöt när jag läste och boken är oerhört lättläst. En riktig bladvändare som är svår att lägga ifrån sig. Författaren är oerhört bra på att skildra vanliga människor och vardagliga händelser.

Enligt mig är inte Ett enklare liv en av Annas bästa böcker. Men det är trots allt behagligt och underhållande. Jag kommer definitivt läsa den tredje och sista delen i trilogin.

Anna Fredriksson – Ett enklare liv får betyg 3/5

1 tanke på “Bok – Ett enklare liv

  1. Pingback: Bok – Juli | En Lundabos betraktelser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.