Bok – Jag ser dig

Jag tycker det är så trivsamt att läsa och äta frukost i sängen. När det är helg och ledighet försöker jag starta dagen så här så ofta som det går.

Jag kommer ihåg känslan när jag läste min första bok av Mari Jungstedt. Det var på en semester i Vietnam 2008. Jag hade helt missat henne som författare och fick tips av en kollega om hennes böcker. Både jag och min kompis som jag reste med slukade boken i ett nafs och vi var så glada när vi hittade bok nummer två i ett bokställ på ett hotell. Karaktärerna tilltalade oss och böckerna var så trivsamma, välskrivna och spännande. Allt sedan den första bekantskapen har min och Jungsteds relation fortgått. Men tyvärr får jag inte längre samma nöjdhetskänsla när jag läser hennes böcker. Det är fortfarande trivsamma deckare som ger mig bra underhållning för stunden men jag saknar den riktigt höga nivå som de första böckerna höll.

Den senaste boken om Knutas och hans kollegor på Gotland heter, Jag ser dig. Fyra ungdomar åker ut till en ö för en avslappande helg i goda vänners lag. Dock får helgen en tragisk utgång då tre av vännerna hittas döda av Frida, den enda överlevanden. Frågan är, vad hände på ön och hur kunde Frida undkomma samma öde som sina vänner?

Enligt min mening är detta en lagom bok, lagom spännande och lagom trivsamt men jag blir inte helt engagerad i den. Det är behagligt och trivsamt och jag kommer definitivt läsa kommande böcker men jag dras inte med i historien riktigt på det sätt jag önskar av en bok. Det är en ganska tunn bok och tyvärr har den lite många sidospår som gör att jag upplever den som lite ytlig.

Men även om jag inte är helt betagen av boken är det en typisk bok som passar för semesterläsning, Man får det man önskar sig, lite drama, lite spänning och lite Gotlandsskildringar.

Mari Jungstedt – Jag ser dig får betyg 3/5

1 tanke på “Bok – Jag ser dig

  1. Pingback: Bok – Juli | En Lundabos betraktelser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.