196 (av 365): 365 Överlevdad

Överlevnad….det är frågan det? Min första palettblad som jag fick av en fd kollega i augusti 2018 växte som ogräs och jag har tagit många sticklingar av den. Dock blev den aldrig buskig utan spretade mest åt alla håll och kanter. Tillslut var den inte så rolig att se på. Efter att googlat var tipset att brutalt och hänsynslöst klippa ner den. Eftersom min första betyder så mycket för mig tog jag beslutet att det var värt ett försök 😱. Planterat om den i ny kruka med ny jord, alla skotten finns nu som nya sticklingar. Är det någon i närheten som vill ha så skänker jag gärna bort!

När jag ändå var i farten så planterade jag om nästan alla mina växter. Ny jord, vissa i större krukor och några sticklingar fick komma i jorden. För att förhoppningsvis få alla mina palettblad buskigare har jag klippt ner även en del av mina nya paletter.

Så här finns några fler sticklingar om någon vill ha! Dessa finns! Av den översta finns massor.

Har även en elefantöra, liten men med brutal rot, om någon vill ha!

För egen del är det stopp på växter nu 😱. Finns inga mer platser i hemmet att placera ut dem på.

2 tankar på “196 (av 365): 365 Överlevdad

  1. hahah….jag känner igen det där med att det är stopp! Men det finns alltid något litet ställe att peta in en till växt på har jag märkt! Jag har alldeles för fullt men i morgon ska jag hämta en till och på posten kommer det ytterligare ett bidrag på fredag! 🙂 Jag älskar krukväxter, där hoyor och gamla mormorsväxter är mina favoriter! Jag gillar verkligen Palettblad men har inga själv men har skaffat tre eller fyra olika till min mamma som älskar de med mycket rött i!
    Jag hoppas dina blir fint buskiga!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.