Bok – Henrys hemlighet

Det kanske är som att svära i kyrkan men det var inte utan att jag var lite glad och nöjd över att det regnade mest hela söndagen. Då hade jag en ursäkt för att stanna kvar längre än frukosten varade i sängen med Kristina Ohlssons senaste, Henrys hemlighet. Det blev även eftermiddagskaffe och paj i sängen, allt för att få läsa.

I Henrys hemlighet får vi åter hänga med advokaten Martin Benner. Det är ett par år sedan Kristina Ohlsson senast skrev om honom men det har inte gjort något för jag har hunnit sakna Martin och se fram emot en fortsättning. I denna tredje bok har Martin någorlunda kommit in och anpassat sitt liv som ensamstående fader för Belle. När hans gode vän Henry dör är det vännens vilja att Martin ska gå in som delägare i en antikviteters affär i New York. På begravningen av vännen blir Martin kontaktad av en man som säger att det inte ligger naturliga orsaker bakom Henrys död. Martin kan inte släppa detta möte och börjar nysta i vännens liv och då framträder massa hemligheter som visar sig få förödande konsekvenser för Martin och de han håller kärt i livet.

Kristina Ohlsson har ett behagligt och kvalitativt språk som nästan förtrollar mig som läsare. Hon skriver på ett nästintill melodiöst sätt vilket gör läsupplevelsen effektfull och fascinerande. Att boken sedan dessutom är skickligt och snyggt uppbyggd gör att det är oerhört svårt att lägga den ifrån sig. Boken har en oerhört bra balans mellan privatliv och intrig. Det här är en bok som trollband mig och det är när jag får en sådan här bok i min hand som jag verkligen påminns om varför jag läser böcker.

Även om detta är tredje boken om Martin Benner så är det en bok som står bra för sig själv. Kristina Ohlsson lyckas på ett bra och väldigt minimalistiskt sätt få in beskrivningar om viktiga tidigare epoker i hans liv i denna bok vilket gör att det absolut inte är nödvändigt att läsa de två första för att ha en god behållning av Henrys hemlighet. Det här är en spänningsroman av hög kvalité som bör läsas när man är ostörd och fokuserad på sin läsning. En perfekt bok att läsa invirad i en filt när höststormar viner utanför fönstret.

Det är inte utan att jag är lite avundsjuk på er som fortfarande har denna bok oläst 😉 Den är så läsvärd!

Kristina Ohlsson – Henrys hemlighet får betyg 4/5

2 tankar på “Bok – Henrys hemlighet

  1. Jag har precis böjat läsa boken, hunnit ett par kapitel.Kristina Olsson har länge varit en av mina favoritförfattare.Ser fram emot att få läsa resten.

  2. Pingback: Bok – Juli | En Lundabos betraktelser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.