Bok – Nästan för alltid

IMG_1790För några år sedan lyssnade jag på en helt fantastisk bok, Felicia Welander, Kanske i morgon. Det var en bok som berörde mig på djupet och jag kan så här några år senare fortfarande känna de känslor som väcktes inom mig när jag läste boken. Jag minns att min promenad blev oerhört lång bara för att jag inte ville sluta lyssna på boken. Historien var så hjärtskärande att tårarna trillade längst mina kinder. Jag minns också att jag läst en varm och fin uppföljare av en ren slup såg jag att det kommit en tredje bok om Eva.

Eva bestämmer sig för att fira midsommar tillsammans med sin bortgångne vän Monikas förra pojkvän Erik. Eva och Erik försöker var och en för sig hämta sig efter förlusten av Monika. De får några fina sommarveckor ihop och de vågar till slut öppna sig för varandra.

Kanske i morgon var så fantastisk att det är nästintill omöjligt att åter skapa en sådan unik och vacker berättelse. Efterföljarna lämnar inte samma djupa avtryck hos mig men det var skönt att återknyta bekantskapen med Eva för någon timme. Nästan för alltid är en historia om att våga leva livet trots att vi varit med om tragiska händelser. Det är en berättelse om stark vänskap och om saknaden efter människor som lämnat jordelivet.

Det är en söt skildring och jag tyckte mycket om boken. Det finns risk för att tårkanalerna öppnas varför boken kanske bäst läses i hemmets lugna vrår. Det är en lättläst och trivsam bok men handlingen känns lite tunn. Men hur som haver njöt jag av läsningen.

Felicia Welander –  Nästan för alltid får betyg 3/5

1 tanke på “Bok – Nästan för alltid

  1. Pingback: Bok – Juli | En Lundabos betraktelser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.