Bok – Flickorna som sprang

Efter att läst Simon Häggströms mycket välskrivna skildring av sitt liv som polis och hans arbete med utsatta kvinnor var jag oerhört förväntans full inför läsningen av hans första fiktiva roman, Flickorna som sprang.

Två unga flickor rymmer från ett HVB-Hem och för att överleva på rymmen söker de kontakt med män via en dejtingapp. En annan ung flicka tror att hon via samma app funnit sitt livs kärlek men allt går fel. När den unga flickan hittas död börjar polisen nysta i ett nätverk av män som utnyttjar unga flickor.

Simon Häggström har med sin stora erfarenhet som polis skapat en oerhört välskriven och verklighetsnära skildring av samhällets baksida. Boken är skriven med ett bra tempo och är nervkittlande och spännande. Boken är otäck, och det blir än mer skrämmande när man tänker på att författaren definitivt hämtat inspiration från verkligheten. Flickorna som sprang är en oerhört bra bok men jag måste erkänna att jag blev än mer tagen av hans första bok, Skuggans lag. Men jag tror att detta beror på att jag läste böckerna lite för nära inpå varandra och att båda böckerna berör samma tunga ämne, utsatta unga flickor.

Simon Häggström är absolut en författare att hålla ögonen på. Han har ett behagligt och skönt flyt i sitt språk och historierna håller ett bra tempo. Hans erfarenheter som polis ger berättelserna en extra tung dimension. Utifrån mängden av svenska deckarförfattare skulle man tro att kvoten är fylld sedan tidigare men det finns definitivt plats för Simon Häggström. Men för att vidga sina vyer som författare hoppas jag att nästa bok inte handlar om prostitution eller sexuella övergrepp.

Simon Häggström – Flickorna som sprang får betyg 4/5.

1 tanke på “Bok – Flickorna som sprang

  1. Pingback: Bok – Augusti | En Lundabos betraktelser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.