Bok – Flickorna i parken

Lisa Jewell är en författare som jag har flera böcker av i bokhyllan. Dock har våra vägar inte korsats på flera år. Hade nästa glömt bort hennes existens så jag blev glad när jag såg, Flickorna i parken i ett ställ på bibblan.

Så här i sommartider är hängmattan en av mina favoritplatser att läsa på. Det är en rofylld och ostörd plats där jag verkligen kan försjunkna in i böckernas värld.

Flickorna i parken handlar om ett antal familjer som bor runt en park i London. Miljön verkar bekymmerslös men i skuggorna lurar faran. Vem kan man de lita på? Vem har onda avsikter?

Jag är lite tveksam till denna bok. Upplägget med blandning av spänning och feel-good funkar inte för mig. Jag upplever boken som spretig och inte riktigt enhetlig. Det blir aldrig riktigt spännande och det är stor avsaknad av feel-good. Det blir lite blahablaha, stundvis är den trivsam och behaglig men den når inte upp till den nivå som jag önskade mig. Karaktärerna är dock intressanta och det är trovärdigt beskrivet med gemenskap men också avundsjuka i ett bostadsområde.

Sammantaget är det väl en helt okej bok men det finns så många andra betydligt bättre böcker som jag skulle rekommendera före denna.

Lisa Jewell – Flickorna i parken får betyg 2/5.

1 tanke på “Bok – Flickorna i parken

  1. Pingback: Bok – Augusti | En Lundabos betraktelser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.