226 (av 365): 200 Naturens skatter

Kantareller är en av naturens skatter.

I lördags lagade vi en väldigt god pasta med kantareller och ryggbiff. Hittade två olika recept på nätet som jag slog samman och modifierade ytterligare lite, allt för att falla oss bäst i smaken. Vanligtvis när vi lagar mat på helgen gör vi bara två portioner men vi hade köpt mycket kantareller och för att undvika slattar gjorde vi pastan och såsen till 4 portioner. Till lördagens middag hade vi ryggbiff och till de två portioner pasta som blev över la vi ner baconlindad kyckling i matlådan (kycklingen fanns sedan tidigare i frysen)

Pasta med kantareller, 4 portioner

Önskad mängd pasta för 4 portioner
1 liten lök
1-2 klyftor vitlök
1 msk smör
300 g kantareller
3 dl grädde
zest från 1 citron
1 msk färsk timjan
3 msk färsk persilja
0,5 dl pastavatten
Salt/peppar
1 dl riven parmesan

Joakim började med timjan, då stjälkar kan vara hårda, fick han skilja bladen från stjälkarna så det blev 1 msk blad. Annika började med att finhacka lök och vitlök samt ansa kantarellerna. Beroende på storlek, dela dem i något mindre bitar.

Joakim började koka pasta och Annika fräste lök, vitlök och kantareller i smör i en traktörpanna. Häll på grädde, salt/peppar och rör om.

Sänk värmen på plattan och låt kantarellsåsen puttra. Vänd ner timjan och zezt. Joakim passade såsen och hade koll på pastan

Annika rev parmesan och hackade persilja

När pastan är klar ta 0,5 dl av vattnet och häll ner i såsen. Häll av vattnet från pastan och vänd ner den i såsen. Blanda pasta, parmesan, persilja väl med resten av såsen.

För en vegetarisk anrättning servera pastan som den är eller så ha något kött som tillbehör. I lördags hade vi ryggbiff som stekt i ugnen. Satte ugnen på 150 grader, kryddade köttet med salt, peppar och färsk timjan. Satte in köttet i ugnen i ca 10 min, använde stektermometer och stekte köttet till 57 grader. Lät köttet vila ca 10 min under folie. Skar upp det i tunna strimlor och la över pastan.

Då det var ännu en härlig sommarkväll satt vi på balkongen och åt och till det hela drack vi ett väldigt gott vin från Uruguay. Oftast blir det att vi dricker vin som kommer från Italien men ibland sticker vi ut och provar ett nytt land 🙂 Det här vinet kommer vi med största sannolikhet köpa igen.

4 thoughts on “226 (av 365): 200 Naturens skatter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.